Informaation aikamatkustaminen – tieteissatuako?
Nykyinen luonnontieteellinen oppi ei anna edellytyksiä valonnopeuden (300000 km/s) ylittymiselle.
Entä jos voimme joskus tulevaisuudessa lähettää signaalin ylivalonnopeudella avaruuteen, eikö silloin kyseinen signaali voisi olla luettavissa menneessä ajassa?
Valo jota näemme valovuosien päästä on tosiaan lukuisia vuosia vanhaa valoa. Sama juttu myös ihmiskunnan lähettämissä radiosignaaleissa, jotka kulkevat valonnopeudella avaruudessa. Teoreettisesti ihmiskunnan elonmerkit ovat edenneet noin 100 valovuoden päähän maapallosta.
Valonnopeuden mahdollinen ylittyminen tietäisi ilmeisesti aika-avaruuden vääristymistä ja tätä aihepiiriä pohti käsittääkseni edesmennyt englantilainen tiedemies Stephen Hawking. Onhan ns. madonreikäteoreema paljolti Hawkingin käsialaa.
Jospa ihmiskunta hamassa tulevaisuudessa tuhansien vuosien päästä on keksinyt keinon lähettää signaaleja menneisyyteen, mutta me emme osaa ottaa niitä signaaleja vastaan tällä aikakaudella. Jonkinlainen peilaus ylivalonnopeutta kulkevalla signaalilla avaruudessa varmaan pitäisi olla, jotta se voidaan lukea maapallolta käsin.
Ps. Inspiroiduin taas miettimään tätä aikamatkustusteoriaa julkisesti, kun eilen oli äijäporukassakin juttua tästä aihepiiristä ja sitten juuri kello 00:45 tänään näin ilmeisesti meteoriitin Oulun Rajakylässä kotikerrostaloni yllä. Ilmeinen meteoriitti lensi lännestä itään. Ajattelin, että nyt on hyvä vähän pohtia avaruudellisia juttuja. 🙂